Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

EPD-snuffelaar voor de rechter

De 22-jarige Britse IT-manager die een grove privacyschending had begaan door vele patiëntendossiers (enkel van vrouwen) in te zien zonder toestemming, heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen van een half jaar.
EPD-snuffelaar voor de rechter

De Brit worstelde maar liefst 413 dossiers door. 336 daarvan betroffen dossiers van familieleden, vrienden en collega’s. Hij zegt uit nieuwsgierigheid te hebben gehandeld.
(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Lees ook:

Britse IT-manager bekijkt stiekem honderden patiëntendossiers
Medewerkster zorginstelling baan kwijt na inkijk EPD

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  catharina

  waarom alleen van vrouwen ingekeken. Dit ruikt naar een zeer vunzige medewerker. Direct ontslaan. Nooit meer toelaten in de zorg. Onbetrouwbaar.

 • no-profile-image

  William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht.NL

  Dit is het begin van het EPD-Tijdperk 2010/2011. De gevolgen van dit ijdperk is gigantisch. Een Ieder kan / krijgt inzage in je eigen EPD -Dossier. Voobeelden; de Zorgverzekeraar ( door DBC-systeem ! ) ; de Huisarts; je Fysiotherapeut; je Psycholoog; je [Psychiater;je Neuloloog;je Internist; etc.) , maar ook je Gemeente ; Provincie ; Rijksoverheid ; etc..
  Waar eindigt dit ?
  In de Wereldoorlog II ( 1940-1945) wist onze vijand zeer snel alle gegevens v/d Burgers te achterhalen in de Gemeente-Dossiers. Waar blijft onze Privacy in 2010/2011 ? Graag een antwoord van de Politiek !

Of registreer u om te kunnen reageren.