Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gebruikerstest extramurale zorg in Brabant

De gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en samenwerkende partijen binnen Brainport Health Innovation gaan technologie testen onder ouderen waarmee deze ouderen langer zelfstandig en prettig zouden moeten kunnen wonen. Het project heet Living Lab.
Gebruikerstest extramurale zorg in Brabant

Voorbeelden van technologieën die getest zullen worden via Living Lab zijn de beeld-spraakverbinding waarmee ouderen en zieken eenvoudig contact hebben met hun dokter en mantelzorgers en een alarmknop die meteen politie of hulpdiensten inschakelt in geval van nood. Een ander voorbeeld is ‘thuis bewegen’: deelnemers doen via de televisie mee met een groepsprogramma, maar krijgen gelijktijdig individuele fysio- en fitnessinstructie met hulp van ICT- voorzieningen.

Slimme Zorg

Living Lab is een initiatief binnen de Woonservice-aanpak van de gemeente Eindhoven en staat onder leiding van Brainport Health Innovation. Het project wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant in het kader van het programma Slimme Zorg.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bram Strookman

    Onder het motto voorkomen is beter dan genezen moet u in het kader van de extramurale zorg eens www.apollo-aqua bezoeken.

Of registreer u om te kunnen reageren.