Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vektis ontwikkelt nieuw informatiesysteem met Logica

Het informatiecentrum Vektis heeft in samenwerking met ICT-dienstverlener Logica een nieuw informatiesysteem ontwikkeld voor declaratiegegevens van geneesmiddelen, hulpmiddelen, kosten van de eerste lijn, de ziekenhuiszorg en de curatieve geestelijke gezondheidszorg. Ook klantervaringscijfers en gegevens over de kwaliteit van zorg worden in het nieuwe systeem vastgelegd.
Vektis ontwikkelt nieuw informatiesysteem met Logica

Vektis levert daaruit beleidsinformatie die onder andere gebruikt wordt door zorgverzekeraars en zorgaanbieders bij de zorginkoop. Ook is het datawarehouse een belangrijke bron in de risicoverevening van zorgverzekeraars en de uitvoering van wettelijke regelingen, zoals de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten. De bouw van het nieuwe datawarehouse bij Vektis gebeurt volgens de BI-Framework-systematiek van Logica. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

UNIT4 Cura voldoet als eerste zorgsysteem aan Vektis-criteria
Orde boos op inkomensanalyse Vektis
Logica sluit internationale samenwerking met Orion Health

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.