Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Wachtwoorden: Nederlanders nemen het niet zo nauw

De helft van de Nederlanders neemt het niet zo nauw met zijn wachtwoorden en wisselt bijna nooit. Een op de tien Nederlanders gebruikt online altijd hetzelfde wachtwoord. Dit blijkt uit onderzoek van MeMo2, in opdracht van Digivaardig & Digibewust.
Wachtwoorden: Nederlanders nemen het niet zo nauw

Veiligheid

Digivaardig & Digibewust is een samenwerkingsverband van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties dat onder meer veilig internetverkeer nastreeft.

Huisdier

Uit het onderzoek blijkt dat veel Nederlanders nog steeds vaak de naam van hun huisdier, kind, partner of ook de eigen naam gebruikt om een wachtwoord te vormen. Ook huwelijks-, en geboortedata doen het goed als inspiratiebron.

Doel

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de Wachtwoord Wissel Week, die vandaag van start gaat en 8 oktober wordt afgesloten. Het doel spreekt al uit de titel: zorgen dat internetgebruikers vaker van wachtwoord wisselen. De website www.wisseljewachtwoord.nl biedt bezoekers de mogelijkheid om ter plekke een sterk wachtwoord te verzinnen. (bron: Digivaardig & Digibewust)

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.