Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gezondheidszorg in top-3 iPad-gebruikers

De gezondheidszorg behoort tot de drie grootste sectoren die de iPad gebruiken. Dat blijkt uit een analyse van Good Technology, een Amerikaans bedrijf.
Gezondheidszorg in top-3 iPad-gebruikers

De financiële sector gebruikt de iPad het meest. Daarna komt de technologiesector. Op de derde plek staat de gezondheidszorg.

Ziekenhuizen

Vooral in Amerikaanse ziekenhuizen wordt de iPad veel gebruikt. Volgens de analyse omdat de huidige mobiele apparaten in ziekenhuizen niet meer geschikt zijn vanwege hun omvang, gewicht en levensduur van de batterij. Ook een reden voor het gebruik van de Ipad is kostenbesparing. Een zogenaamde computer-on-wheels kost gemiddeld 7500 dollar, iPads een stuk minder. Als er eenmaal EPD's zijn die speciaal voor de iPad gemaakt worden, zou het gebruik van de iPad nog groter worden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zorginstelling AriënsZorgpalet gebruikt iPads
Japanse artsen gebruiken iPad tijdens operatie
Mogelijkheden gebruik iPad in de zorg

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht.NL

    IPad is een enorme vooruitgang voor de Zorg. Flexibel en Functioneel. Het is een instrument waar wij het allemaal voor doen , de CLIENT , alleen maar mee is gediend. Bestuurders zijn nu aan zet en Investeer in Innovatie. De Kwaliteit van Zorg heeft er veel baat bij.
    RvT adviseer je RvB met een positief besluit.

Of registreer u om te kunnen reageren.