Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Helft minder medicatiefouten door gebruik barcodes

Annelies Vermeulen
Medicatiefouten kunnen tot meer dan 50 procent teruggebracht worden, onder andere door het gebruik van barcodescanning bij het toedienen van medicijnen in ziekenhuizen. GS1 Nederland pleit daarom voor een snelle invoering van een universeel barcodesysteem in de gezondheidszorg.
Helft minder medicatiefouten door gebruik barcodes

Om het scannen van medicijnen en medische hulpmiddelen in de gezondheidszorg goed te regelen, is een barcodesysteem dat door alle partijen wordt gebruikt van groot belang.

Codering

De Amerikaanse FDA (de instantie die medicijnen toelaat op de markt in Amerika) en de Europese Commissie steunen het gebruik van het universele coderingssysteem van GS1. Ook de NFU (Nederlandse Federatie van Universiteitsziekenhuizen) en NVZ vereniging van ziekenhuizen hebben de intentie uitgesproken al hun producten nog voor 2012 te voorzien van de GS1-codering. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Apothekers, leveranciers en Nictiz werken aan standaard medicatieoverzicht

Helft verpleegkundigen betrokken bij medicatiefout

Communicatiesysteem apotheek kan medicatiefouten opleveren

1 REACTIE

  1. Het Barcodesysteem heeft ook vele nadelen. Gehoord van Verpleegkudigen die er dagelijks mee werken. Een waterdicht-systeem bestaat en komt er nooit.Mijn voorstel is ;
    geef iedere inwoner van de Wereld een Pers.Chip in haar/zijn lichaam , en dat geeft een “zekere ” garantie.
    Laten we het proberen Wereldwijd ?
    De Politiek is aan zet !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.