Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Huisarts gebruikt iPad voor visites

Huisarts Lou Braaksma gebruikt de iPad tijdens het rijden van visites. Aanvankelijk waren er een paar kinderziektes, maar nu is Braaksma tevreden over zijn draagbare tablet-pc.
Huisarts gebruikt iPad voor visites

Braaksma heeft het eerst geprobeerd met een iPhone, maar dat was voor hem niet werkbaar. Daarna heeft hij wat geëxperimenteerd met verschillende programma's en werkwijzes. Uiteindelijk is hij tevreden. "De iPad zou zijn nut vooral moeten bewijzen als vervanging van de papieren visite-uitdraai", schrijft de huisarts. "Daarom loop ik alles door wat ik tijdens een visite wil weten. De vorige consulten, medicatie, episodelijst, labschermen en correspondentie geven in het algemeen geen problemen. Bij uitgebreide brieven blijkt het soms moeilijk om de gehele tekst in beeld te krijgen. Toch is het niet zo moeilijk om een visiteverslag in te voeren en ook het koppelen van ICPC en episode gaat gemakkelijk. Afspraken voor herhaalvisites worden ter plekke in de agenda gezet." (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Friese huisartsen maken ECG zelf
Specialist adviseert huisarts via iPhone en iPad
huisarts

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D. ( Bill) Hermsen. Dordrecht.NL

    IPAD heeft met de nodige aanpassingen voor de Zorg enorme mogelijkheden. In de USA loopt er een Pilot met IPAD in een Hospital. Over niet te lange tijd verwacht ik een doorbraak met het EPD & IPAD. Apple zet hem op !

Of registreer u om te kunnen reageren.