Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jeugdzorginstelling gebruikt e-health bij behandeling kinderen

Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie start met een nieuwe manier van werken waarbij de hulpverlener samen met de cliënt werkt aan een snelle en doelgerichte oplossing van de hulpvraag met de inzet van e-healthtoepassingen.
Jeugdzorginstelling gebruikt e-health bij behandeling kinderen

Lucertis ontwikkelt e-healthtoepassingen die de behandeling ondersteunen. Volgens Lucertis is het juist in de kinder- en jeugdpsychiatrie belangrijk om de moderne vormen van communiceren als uitgangspunt te nemen. Een voorbeeld is 'Braingame Brian'; een geheugentraining met game-elementen op de computer voor kinderen met ADHD. Deze e-health training van 25 sessies doet het kind thuis. Braingame Brian leert het kind beter te plannen en na te denken over het eigen gedrag en de effecten daarvan zodat klachten verminderen en het gedrag verbetert. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zorgverzekeraars gaan e-healthkrachten bundelen
'Europa is leider in e-health'
Vergelijkingssite voor e-health gelanceerd

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.