Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Maatschappelijk Werk in Coevorden start online hulp

Het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) in Coevorden is gestart met hulpverlening via internet. Dat kan via chatten, maar ook via e-mail. Het gaat om hulp aan jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar.
Maatschappelijk Werk in Coevorden start online hulp

"Gebleken is dat jongeren er behoefte aan hebben, maar dat de drempel om een maatschappelijk werker te benaderen te hoog is", zegt directeur Annelies Möhlmann. "Dit is een hele goede manier om ook deze doelgroepen van dienst te kunnen zijn."

Internethulpverlening

De chatfunctie is beschikbaar op woensdag van 18.30 tot 19.30 uur. Wie via e-mail een vraag stuurt, krijgt binnen drie dagen een reactie. Chatten kan via de website. De hulpverleners van het AMW zijn door e-hulp.nl getraind om te kunnen omgaan met internethulpverlening. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Online hulp bij verwerking abortus
Wildgroei online hulp werkt averechts
Sterke groei online hulp

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.