Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Online hulpverlening financieren zoals soa-poli’s'

Veel websites waar je anoniem voor hulp terecht kan, dreigen te verdwijnen, omdat er geen financiering voor te regelen is. Martin Potjens van Zorgverzekeraars Nederland stelt in een artikel van Psy dat e-healthsites net zo gefinancierd kunnen worden als de soa-poli’s.
'Online hulpverlening financieren zoals soa-poli’s'

Soa-poli's worden betaald vanuit de begroting van VWS, "omdat we de preventie van soa’s belangrijk vinden". Zo’n constructie waarbij premiegelden uit de Zvw worden overgeheveld naar de begroting van VWS kan, zegt Potjens tegen Psy, ook voor e-health. "Dat kan ook een tijdelijke oplossing zijn, in aanloop naar een fonds dat de gelden kan verdelen. We zijn met VWS de oplossingen aan het inventariseren."

De toekomst ziet er voor veel hulpwebsites donker uit. De site 113online, bedoeld voor mensen met suïcidale gedachten, gaat per april 2011 op zwart als er geen financiering vrijkomt. Ook voor Pratenonline voor depressieve jongeren, en Hulpmix waar veel allochtone jongeren hulp zoeken, valt het doek. Het probleem voor de e-healthsites is dat ze het allemaal moeten doen met tijdelijke subsidies. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Online therapie ‘Minder moe bij kanker’ succesvol
Online-angsttherapie komt niet in basispakket
Platform voor zelfmoordpreventie 113Online met sluiting bedreigd

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    wendelien lucie

    De link naar het artikel in Psy komt niet uit bij het artikel in Psy

Of registreer u om te kunnen reageren.