Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Radiologen willen iPad voor MRI's

De schermgrootte, goede beveiliging en nieuwe radiologie-apps maken de iPad erg geschikt voor het aflezen van MRI's en CT-scans. Dit komt ten goede aan het contact tussen de arts en de patiënt. Dat zei de Amerikaanse arts Toshi Clark tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Radiological Society of North America (RSNA).
Radiologen willen iPad voor MRI's

Door de iPad zouden artsen meer tijd kunnen besteden aan hun patiënten, omdat ze niet meer veel tijd hoeven door te brengen in leeszalen. Ook zouden radiologen buiten de operatiekamer checks kunnen uitvoeren. Volgens Clark zijn patiënten op de intensive care vaak te instabiel om te vervoeren naar de radiologie-afdeling. Met de iPad en een mobiel echo-apparaat zouden radiologen deze checks kunnen doen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

iPhone en iPad handigst voor medisch gebruik
Verkiezingsbelofte Australische politici: elke arts een iPad
Huisarts gebruikt iPad voor visitesd

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Raar verhaal. Er is nog nooit een patient vervoerd om foto's te beoordelen, en daar is de iPad voor bedoeld lijkt me. Wat is de echte reden om geforceerd voordelen aan te dragen?

Of registreer u om te kunnen reageren.