Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

VWS lanceert nepmedicijnensite

Het gebruiksrisico van medicijnen die via internet zijn besteld wordt volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderschat. Het ministerie lanceert daarom een medicijnenwebsite waarop consumenten met uitgestalde nepmedicatie om de tuin worden geleid.
VWS lanceert nepmedicijnensite

Het doel van de site is consumenten te laten ervaren hoe lastig het is om echte medicijnensites van malafide digitale apothekers te onderscheiden. Pas als de consument op de nepsite van het ministerie, medi-plaza.nl, medicatie wil afrekenen, wordt de ware aard van de site duidelijk. De 'bestelling' wordt geannuleerd en de site waarschuwt de consument voor de gezondheidsrisico's die vervalste medicijnen met zich meebrengen. Op een tweede site, internetpillen.nl, adviseert het ministerie internetters over veilige manieren om online medicijnen te bestellen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Elektronisch voorschrijven van medicijnen verplicht’
VWS: 5000 aanvragen voor aansluiting op LSP
Korting dreigt voor innovatiesubsidie VWS

Annelies Vermeulen

4 reacties

 • no-profile-image

  Leny

  Helemaal mee eens Jan

 • no-profile-image

  Jan van Galen

  Als het ministerie voor dit soort grappen geld voor heeft, weet ik nog wel een paar betere bestedingen!

 • no-profile-image

  GJ van Vorst

  Briljant. Als je goed kijkt is het te zien dat er iets niet klopt (postbusnummer en nietklikbare links). Echter, de claims die er staan (al meer dan 5 jaar etc) wekken wel de indruk dat het vertrouwd is.
  Zo gemakkelijk is het dus. Goede zet van het ministerie. Al is er maar één gebruiker die hierdoor niet in de mist gaat, dan is het al geslaagd.

 • no-profile-image

  William D. ( Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

  Medicatie bestellen via Internet blijft grote risico s inhouden voor de gebruikers. Wie controleert de samennstellingen/combinaties/gebruik v/d verschillende medicatie.Wie is eindverantwoordelijk ? Vaak is de Client via Internet te goeder trouw en dat houdt in , grote risico s. Hoe wil het Ministerie v. VWS haar rol toetsen en controleren ?

Of registreer u om te kunnen reageren.