Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorginstelling AriënsZorgpalet gebruikt iPads

Verpleegkundigen van zorginstelling AriënsZorgpalet in Enschede gaan niet langer met de Computer on Wheels langs cliënten, maar gebruiken de iPad als mobiele werkplek.
Zorginstelling AriënsZorgpalet gebruikt iPads

Na een pilottraject van drie weken in samenwerking met Betagraphics is hiervoor gekozen vooral vanwege de eenvoudige bediening, de lage investering per tablet en een accu die langer meegaat dan één dienst.

Daraadloos netwerk

Na de pilot is Betagraphics gestart met de implementatie en het aanleggen van een panddekkend draadloos netwerk op de twee bestaande locaties. Op basis van een RDP App (Wyse Pocket Cloud), maakt de iPad verbinding met een terminal server omgeving, die toegang geeft tot de Caress Zorgdossier applicatie. In de nabije toekomst zal het EPD Caress ook direct op de iPad beschikbaar zijn. De oplossing die Betagraphics bij AriënsZorgpalet heeft aangedragen is niet afhankelijk van specifieke softwareoplossingen en is zodoende toepasbaar voor alle ECD’s en EPD’s. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Roep om actie IGZ bij AriënsZorgpalet
Personeel Ariëns Zorg­palet eist betere kwaliteit zorg

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem maathuis

    hoe zit het met de beveiliging en dan met name de diefstalgevoeligheid.

Of registreer u om te kunnen reageren.