Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

E-health bevindt zich nog in eerste fase van ontwikkeling

E-health initiatieven bevinden zich nog in de eerste fase van de ontwikkeling. In iets meer dan 60 procent van de gevallen bevinden de initiatieven zich nog in de conceptfase of initiële fase van implementatie. Dat blijkt uit onderzoek van Wipro Healthcare.
E-health bevindt zich nog in eerste fase van ontwikkeling

Het onderzoek van Wipro geeft een beeld van de wereldwijde trends en niet over de huidige stand van zaken van de verschillende initiatieven. Een andere conclusie van het onderzoek is dat wetgeving de voornaamste drijfveer is voor organisaties om te kijken naar e-healthinitiatieven. Organisaties zien als voordelen van e-healthtoepassingen voornamelijk de efficiëntieverbetering en verhoogde patiëntveiligheid. Informatiebeveiliging is de grootste zorg van organisaties. Als belangrijkste voordelen van eHealth antwoorden de respondenten: verbeterde databeschikbaarheid, verbeterde interoperabiliteit, efficiëntere zorg en het promoten van consument gestuurde zorg. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

NPCF: Ontwikkeling e-health gaat te traag
500 miljoen mobiele e-healthgebruikers in 2015
'Europa is leider in e-health'

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  Toon Poppe

  Deze stelling is totaal FOUT
  Onze operationele en evidence based hart en diabetes monitoring technolgie heeft de vereiste CE nummers en medische goedkeuringen sinds 10 jaar en dagelijks worden met onze preventieve technolgie mensenlevens gered.
  poppe.toon@myonline.be
  Heart & Diabetes Link Online - Belgium
  +32 475 74 86 16

Of registreer u om te kunnen reageren.