Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Fertiliteitscentrum Isala gestart met community op MijnZorgnet.nl

Patiënten van het fertiliteitscentrum van de Isala klinieken kunnen gratis lid worden van een community op MijnZorgnet.nl. In een beschermde omgeving kunnen de community-leden informatie uitwisselen met medepatiënten of met de medewerkers van het fertiliteitscentrum.
Fertiliteitscentrum Isala gestart met community op MijnZorgnet.nl

De website is bedoeld voor patiënten, mantelzorgers en professionele zorgverleners om samen een sterk kennisnetwerk te bouwen. Inmiddels zijn ruim vijftig patiënten lid van de community Digitaal Fertiliteitscentrum Isala.

Wiki

Het Digitaal Fertiliteitscentrum Isala is een beveiligde omgeving op MijnZorgnet.nl Alleen patiënten die onder behandeling zijn van het Zwolse fertiliteitscentrum krijgen toegang. Op de site staat informatie over vruchtbaarheidsproblemen en behandelingen, maar patiënten kunnen er ook ervaringen delen met medepatiënten of met het fertiliteitsteam van de Isala klinieken. Maandelijks houdt een lid van het team via een blog de leden van de community op de hoogte van interessante ontwikkelingen. Daarnaast kunnen leden informatie inwinnen via bronnen als documenten, video's, folders of de Wiki.

Wetenschappelijk onderzoek

Aan het initiatief is wetenschappelijk onderzoek gekoppeld. Samen met het UMC Radboud uit
Nijmegen wordt de meerwaarde van een community onderzocht in de totale patiëntenzorg.
Belangrijke vragen hierbij zijn of een community bijdraagt aan de betrokkenheid van patiënten bij
een fertiliteitscentrum, en of een community bijdraagt aan het vergroten van de
patiënttevredenheid. De fertiliteitscentra van de Isala klinieken en het UMC Radboud zijn de enige
die op dit moment gebruikmaken van een digitale community. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zuwe start met mantelzorg community Caren
Artsen delen ict-initiatieven op eHealth community
PHOBOS gaat SAP-beheer doen bij Isala klinieken

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.