Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

TNO lanceert applicatie voor brandveiligheid zorginstellingen

TNO lanceert een online applicatie die het brandveiligheidsniveau van zorginstellingen test. Firefish is gebaseerd op de brandveiligheidsmatrix en dus op alle wet- en regelgeving waar een zorggebouw op het gebied van brandveiligheid aan moet voldoen.
TNO lanceert applicatie voor brandveiligheid zorginstellingen

Daarnaast wordt rekening gehouden met eventuele extra maatregelen die zijn genomen om de brandveiligheid te verhogen. Op basis van documentatie en een visuele inspectie van het gebouw kan Firefish ingevuld worden. Per vraag wordt een duidelijke toelichting gegeven en er worden aandachtspunten gegeven voor de visuele inspectie. Deze nieuwe applicatie is een goed hulpmiddel om op een gestructureerde manier de brandveiligheid van gebouwen in kaart te brengen en kan als basis dienen voor het brandveiligheidsbeleid. Vanaf begin 2011 is de applicatie gratis beschikbaar voor alle zorginstellingen in Nederland. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

De helft van de zorg doet geen brandoefening
Inspecties controleren zorginstellingen op brandveiligheid
Groot brandveiligheidsonderzoek in de ggz

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    K. Roelofsen

    kunt u ons voorzien van een applicatie, we zien hem graag tegemoet, bvb. dank

Of registreer u om te kunnen reageren.