Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Tetris spelen helpt tegen flashbacks na trauma

Mensen die na een traumatische ervaring het computerspel ‘Tetris’ spelen, hebben minder flashbacks. Het computerspel ‘Pub Quiz’ heeft dit effect niet, het verhoogt soms zelfs het aantal flashbacks. Dat meldt digitalezorg.nl.
Tetris spelen helpt tegen flashbacks na trauma

De onderzoekers van Oxford University lieten gezonde vrijwilligers een zeer schokkende film zien. Een half uur na de film speelden de deelnemers 10 minuten lang Tetris of Pub Quiz of deden zij niets, en hielden een week lang een flashbackdagboek bij. De onderzoekers herhaalden het experiment met een andere groep proefpersonen, die 4 uur wachtte tussen film en spelletjes. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Utrechtse ouderen in beweging met speciale computerspelletjes
Computerspelletjes hebben genezende werking
Glucosemeter voor kinderen gekoppeld aan spelcomputer

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.