Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

UMC Utrecht opent portaal voor kinderen met taaislijmziekte

Het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht is een portaal begonnen voor kinderen met taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Via dit portaal kunnen kinderen onder meer hun medisch dossier, labuitslagen en behandelafspraken inzien. Ook kunnen ze herhaalrecepten aanvragen of hun behandelaar een e-mail bericht sturen.

Het nieuwe portaal maakt onderdeel uit van MyUMC, een gepersonaliseerde en beveiligde informatie- en communicatievoorziening via internet. MyUMC richt zich op de realisatie van persoonlijke portalen voor zowel patiënten als medewerkers en op termijn ook voor huisartsen, onderzoekers en studenten. Bij het UMC Utrecht zijn nu tien patiëntenportalen in gebruik en het is de bedoeling dat er in 2010 nog minstens zes portalen bij komen. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.