Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Boek beschrijft het begin van de ‘sensorrevolutie’

Sensortechnologie is de basis van veel moderne techniek in toepassingen in onder andere de gezondheidssector. Sensor Universe, platform voor de Nederlandse sensortechnologie, publiceert een boek dat het complete beeld schetst van de ontwikkelingen en mogelijkheden van sensortechnologie.

Stofkorrel

Het boek ‘De Sensorrevolutie’, geschreven door wetenschapsfilosoof Gerard van de Schootbrugge, geeft de invloed van sensoren weer, zowel maatschappelijk als economisch. In het boek wordt duidelijk wat de rol van sensoren nu is, en welke rol sensoren in de toekomst kunnen gaan spelen. Een voorbeeld van een ontwikkeling is de zogenaamde ‘smart dust’, sensoren met de afmeting van een stofkorrel. Hierdoor kan er constant informatie worden uitgewisseld tussen objecten, levende wezens en computers. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.