Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuw Artikel

Medicore heeft in samenwerking met Medgids een webapplicatie ontwikkeld waarmee patiënten de mogelijkheid krijgen om zelf online hun gegevens in te voeren en te laten registreren. De nieuwe online registratiemodule is een toevoeging op het Medicore Informatiesysteem (MCIS).

Zorginstellingen beschikken zo direct over alle noodzakelijke gegevens van de patiënt, zoals naam, adres en woonplaats, verzekering, burger servicenummer, huisarts en de doorverwijzer. Deze gegevens worden vervolgens direct geverifieerd in een webformulier en geïmporteerd in het Medicore Informatie Systeem, waardoor foutieve registraties voorkomen worden door automatische controle van gegevens.

Versleuteld

De patiëntgegevens worden versleuteld verstuurd binnen de Medgids online patiëntregistratie. Hierdoor zijn de gegevens goed beveiligd en blijft de privacy van de patiënt gewaarborgd. Diverse zorginstellingen hebben belangstelling getoond voor de applicatie. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.