Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Online afspraken besparen Groot-Brittanië miljoenen

In Groot-Brittanië gebruiken elke maand meer dan 230.000 patiënten het systeem EMIS Access om online afspraken te maken, hun zorgdossier in te kijken en herhalingsrecepten aan te maken. Dit bespaart jaarlijks 1,3 miljoen pond aan administratiekosten, zo meldt e-healthinsider.com.

Ook afzeggen

Omdat mensen ook online hun afspraken kunnen afzeggen, bespaart het systeem nog eens 162 miljoen pond per jaar. Mensen kunnen het systeem benaderen via de computer of de digitale televisieaansluiting. Niet alleen jongeren, maar ook veel ouderen gebruiken het systeem.

Zorg op afstand mogelijk

Via EMIS Access kan ook een EPD opgevraagd worden en het systeem biedt mogelijkheden voor zorg op afstand. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.