Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Beheer cliëntendossiers kan prima uitbesteed worden’

Het beheer van cliëntendossiers kan prima uitbesteed worden. Dat zegt Wim Schimmel, lid raad van bestuur van Inovum, een kleine ouderenzorginstelling in Loosdrecht, in het zojuist verschenen ICTzorg magazine (mei 2010).

Er zijn volgens Schimmel zorginstellingen die huiverig zijn om het beheer van cliëntendossiers uit te besteden. Hij vindt dat onnodig. “Dat je cliëntendossiers in eigen beheer houdt, maakt de veiligheid niet anders. Medewerkers kunnen immers ook twijfelachtig omgaan met privacygevoelige gegevens.”

Meer zekerheid

Schimmel is zelfs van mening dat een externe partij, mits het goed in het contract is geregeld, juridisch meer zekerheid biedt dat er zorgvuldig met privacygevoelige data wordt omgesprongen. “In die zin beleg ik dit soort zaken liever extern.” (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.