Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Wildgroei online hulp werkt averechts

Er is een wildgroei aan hulpsites voor jongeren met psychische of sociale problemen. Frank Schalken, directeur van het kenniscentrum e-hulp.nl, roept de ggz en jeugdzorg op samen te werken. Dat meldt skipr.nl.

Volgens Schalken zijn er meer dan honderd hulpsites voor jongeren. Dit is te veel. Door de overdaad aan sites, ontbreekt er structuur. Uit Brits onderzoek blijkt dat het grote aanbod averechts werkt: jongeren zouden ongeruster worden van alle informatie die ze online aantreffen.

Keurmerk

De Universiteit Twente werkt aan een keurmerk voor de hulpsites om de verwarring onder jongeren te verminderen. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.