Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Landelijk schakelpunt wél privacygevoelig’

Medische gegevens uitwisselen via het landelijk schakelpunt (lsp) kan wel degelijk onveilig zijn. Dat zegt UVA-onderzoeker Informatica Guido van ‘t Noordende in reactie op een column van KNMG-voorziter Arie Nieuwenhuijzen Kruseman op artsennet.nl.
‘Landelijk schakelpunt wél privacygevoelig’

Als alternatief voor het lsp pleit de onderzoeker voor een uitwisseling via een beveiligd postbussensysteem. ‘Als dit technisch goed ontworpen is, geeft dit veel minder privacyconsequenties dan een landelijk EPD. Dit is dan ook één mogelijk toekomstige rol voor het landelijk schakelpunt – maar dan zonder dossiersysteem en zonder centrale index.’

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Leveranciers apotheek- en huisartsystemen migreren van OZIS naar LSP
Subsidie LSP mogelijk na 1 juli verlengd
Patiënten beter geïnformeerd over aanmelding LSP

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.