Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Noorderbreedte en Lable winnen Best Practice Award 2010

De Best Practice Award 2010, de jaarlijkse prijs voor het beste initiatief in de sectoren zorg, welzijn en wonen, is toegekend aan zorgorganisatie Noorderbreedte in samenwerking met Lable.
Noorderbreedte en Lable winnen Best Practice Award 2010

Samen bedachten zij het Elektronische Zorgleefplan (EZLP). Het Friese initiatief biedt een
oplossing voor een moeilijke vraag in de ouderenzorg: het verenigen van de bekostiging op basis van zorgzwaartepakketten, het behouden van persoonlijke zorg en tegelijkertijd het beperken van de steeds grotere administratieve lastendruk voor het zorgpersoneel.

Volgens het juryrapport is het EZLP zeer gebruiksvriendelijk en helpt het om het ingewikkelde stelsel van zorgzwaartepakketten voor zowel de cliënten als de zorgprofessional tastbaar en bespreekbaar te maken.

De applicatie is in een proces van co-creatie tot stand gekomen. Om het vraagstuk te doorgronden, liepen de ontwerpers en programmeurs van Lable een paar dagen mee in de verzorg- en verpleeghuizen van Noorderbreedte. Daarna hebben zij samen met de verpleegkundigen, verzorgers en beleidsmedewerkers van Noorderbreedte de applicatie
ontworpen en getest. (ICTzorg – Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten?

Lees ook:

Prinsenhof wint Best Practice Award
Domoticaproject wint Best Practice Award

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.