Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Zorgorganisaties moeten zich verdiepen in open source-software’

“De tijd is aangebroken voor zorgorganisaties om zich te verdiepen in open source-software”, dat schrijft Dirk-Jan van der Pol op computable.nl.

“De inzet van open source-software kan een bijdrage leveren om de ict-kosten van gebruikte en nieuwe software te verlagen”, schrijft Van der Pol. “Daarnaast kan de inzet van open source-software de snelheid van software-ontwikkeling verhogen waardoor de software eerder en beter aansluit op de processen van een zorgorganisatie, wat efficiënter werken met zich meebrengt. Door open source-producten in te zetten, is een zorgorganisatie beter in staat om wensen en eisen toe te voegen aan de producten. ” (ICTzorg)

Mario Gibbels

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert

    Pas op met Open source -producten. Bij nadere bestudering van deze producten blijkt al snel dat ze niet zo open zijn als ze beweren. Als voorbeeld wil ik u noemen Asterisk. Hierbij wordt de indruk gewekt dat dit een open source oplossing is. Praktijk echter is dat deze oplossing maatwerk en zo enorm specifiek is dat u toch gebonden bent en blijft aan de betreffende leverancier. Ik durf te stellen dat open source niet bestaat.

Of registreer u om te kunnen reageren.