Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Regionaal EPD stopt vanwege privacyschending

De Stichting Schakelpunt Transmurale Zorg Midden-Holland heeft de Wet bescherming persoonsgegevens overtreden met haar regionaal EPD. Dat blijkt uit onderzoek van het College bescherming persoonsgegevens.
Regionaal EPD stopt vanwege privacyschending

De Stichting Schakelpunt Transmurale Zorg Midden-Holland (SPITZ-MH) heeft onvoldoende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alleen een behandelend zorgverlener toegang heeft tot medische gegevens. Het regionaal EPD heeft daarop de uitwisseling van de medische gegevens binnen het REPD geheel gestaakt. SPITZ-MH heeft verklaard zich aan de Wet bescherming persoonsgegevens te zullen houden wanneer de uitwisseling van medische gegevens in het REPD wordt hervat. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zeeuwen kunnen bezwaar gaan maken tegen regionaal EPD
Klink: ‘Regionale EPD’s zijn eng en slecht beveiligd’
Klink gaat onveilige regionale EPD’s niet onderzoeken

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.