Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Welzijnssector moet transparanter gaan werken

Welzijnsorganisaties werken nog te weinig met geïntegreerde ict-systemen. Dat blijkt uit het onderzoek Verantwoord Presteren in Welzijn 2010, dat is uitgevoerd door Goals Marktbewerking, in opdracht van de Stichting PIW Groep uit Sittard-Geleen en de Stichting Wel.kom uit Venlo.
Welzijnssector moet transparanter gaan werken

Welzijnsorganisaties Stichting PIW Groep en Stichting Wel.kom wilden weten hoe andere partijen binnen de branche omgaan met het doelmatig en rechtvaardig inzetten van subsidies. Hebben welzijnsorganisaties geïntegreerde IT-systemen die meetbare effecten van welzijnswerk op de maatschappij kunnen laten zien aan de opdrachtgevers? Uit het onderzoek blijkt dat volledig geïntegreerde IT-systemen in welzijn een zeldzaamheid zijn. Er wordt nu nog vaak gekozen voor een (gedeeltelijke) koppeling van losse applicaties. Op die manier kan niet altijd alle gewenste informatie voor intern of extern gebruik worden geproduceerd.

Losse applicaties

Voor het onderzoek werden bestuursleden en controllers van ongeveer honderd grote Nederlandse welzijnsorganisaties benaderd. Slechts zes procent van de ondervraagden geeft aan een volledig geïntegreerd systeem te hanteren. 65 procent van de organisaties heeft gedeeltelijk geïntegreerde systemen en 29 procent heeft alleen maar losse applicaties. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees mee"r:

ICTzorg houd enquête over ict-projecten in zorg
Preventweb.nl zet slimme ICT in voor preventie
Klink noemt ICT en e-health essentieel voor betaalbare zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.