Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

AriënsZorgpalet zet iPads in

AriënsZorgpalet zet na een drie weken durende pilot iPads in voor het beheer van het elektronisch cliëntendossier (ECD).
AriënsZorgpalet zet iPads in

Verschillende mogelijkheden waren door de organisatie al bekeken om eenvoudig met het ECD te kunnen werken. Bestuurslid Jan van der Linde: "We zochten naar een middel dat voor zorgmedewerkers het werken met het ECD zo eenvoudig mogelijk maakt. In eerste instantie is gekeken naar een COW (Computer On Wheels). Het geselecteerde model bleek te kleine wielen te hebben waardoor deze moeilijk te verplaatsen is op het tapijt. Daarnaast waren er twijfels over de duurzaamheid van de bijbehorende laptop. Dus moesten we op zoek naar een alternatief."

cliëntgegevens

Minke Klein Willink, persoonlijk begeleider van een verpleegafdeling, is een van de deelnemers aan de pilot. "De iPad heeft een handig formaat en is licht in gewicht. Het is even wennen om ermee te werken, maar je hebt het snel genoeg onder de knie. Het mooie is, dat je de cliënt kunt laten zien welke gegevens er van hem of haar aanwezig zijn of worden bewerkt. Je kunt de iPad zo neerzetten dat zij kunnen meekijken. Wil je niet dat anderen meekijken, dan kun je het zodanig voor je neerzetten dat meelezen nauwelijks mogelijk is. En dat is natuurlijk wel belangrijk als het om cliëntgegevens gaat."

aanschaf

Na het succes van de pilot heeft AriënsZorgpalet besloten om rond de honderd iPads aan te schaffen zodat in de loop van 2010 zorgmedewerkers van de gehele organisatie kunnen profiteren van de vele voordelen van de iPads. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Qurius lanceert draagbaar ECD op iPad
Gebruik iPad in zorg kan volgens experts nog beter
Japanse artsen gebruiken iPad tijdens operatie

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert.ten.Broeke@betagraphics.nl

    De oplossing is door Betagraphics geleverd en is zo ontwikkeld dat deze met verschillende ecd’s (bv Pink Roccade of Unit4) kan werken.

Of registreer u om te kunnen reageren.