Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Logica maakt iPhone-applicatie voor artsen

Logica en AirMedApp BV hebben in samenwerking met Guido de Rooij, anesthesioloog en arts op de traumahelicopter, een applicatie voor de iPhone ontwikkeld. Anesthesiologen kunnen met CS-Anesthesia allerlei informatie over reanimatie en geneesmiddelen opvragen.
Logica maakt iPhone-applicatie voor artsen

Daarnaast kunnen zij door de leeftijd of het gewicht van de patiënt in te toetsen ook de juiste dosering van de medicijnen bekijken. Naast het anesthesieprogramma is er ook een reanimatieprogramma. Elke arts, verpleegkundige en hulpverlener die betrokken is bij reanimaties kan in dit programma de belangrijkste protocollen opzoeken. Voor het goed oefenen van de snelheid van hartmassage is er ook de beschikking over een metronoom, die het juiste tempo aangeeft. De toepassing geeft verder de juiste doseringen aan die bij het gewicht en de leeftijd van de patiënt passen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Logica sluit internationale samenwerking met Orion Health
Colonscopie uitvoeren op de nieuwe iPhone
Minister Klink installeert bijsluiterapp op iPhone

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    a.lenderink

    prima initiatief. er zijn echter ook smartphones op andere platforms ! Hoe zit het daar mee ??

Of registreer u om te kunnen reageren.