Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Pilot voor Europese uitwisseling patiëntgegevens

In 2011 start een pilot om de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens tussen landen in Europa te testen. In het epSOS-project zetten Europese landen zich gezamenlijk in voor digitale uitwisseling van patiëntgegevens over de grenzen.
Pilot voor Europese uitwisseling patiëntgegevens

Inwoners van Europa worden steeds mobieler. Hiermee neemt ook de kans toe dat meer zorg nodig is in het buitenland. Met epSOS krijgen zorgaanbieders toegang tot medische informatie van patiënten bij verschillende Europese gezondheidszorgsystemen.

Nictiz

Nictiz vertegenwoordigt Nederland in epSOS. Van januari tot december 2011 wordt het digitaal uitwisselen van patiëntgegevens op tien verschillende locaties binnen Europa getest. De locaties zijn zorgvuldig gekozen. Vaak gaat het om grootstedelijke gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid, toeristische regio's die duizenden bezoekers aantrekken of de grensregio's met intensief woon-werkverkeer. Tijdens de pilot kunnen zorgaanbieders onder andere de belangrijkste klinische gegevens van de afgelopen zes maanden van patiënten opvragen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Frans EPD wordt eind 2010 gelanceerd
Portugese EPD-leverancier zet voet aan de grond in VS
Australische consumenten willen niet betalen voor EPD

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.