Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Specialist adviseert huisarts via iPhone en iPad

Teleconsultatiebedrijf TeleMC heeft een toepassing ontwikkeld waarmee een huisarts via de iPhone een specialist kan consulteren over medische problemen.
Specialist adviseert huisarts via iPhone en iPad

Met de nieuwe toepassing kan een huisarts op elke gewenste locatie een medisch specialist raadplegen. De specialist kan de medische gegevens bekijken en hierop snel reageren via een iPhone en iPad. Ook de specialist kan vanaf iedere gewenste locatie de gegevens ontvangen en de diagnose stellen. "De iPhone en iPad zijn hiervoor heel geschikt", vertelt directeur van TeleMC Jeekel. "De nieuwe camera op de iPhone 4 is zeer geschikt voor teleconsultatie. Het bekijken van de foto's werkt op een iPad erg goed."

Teleconsultatie

Teleconsultatie is een medische dienst waarbij artsen via een beveiligde internetverbinding medisch specialisten kunnen raadplegen. De specialist kan direct antwoorden met een diagnose en advies. Dit verkort de wachttijd voor de patiënt en bespaart vaak een gang naar het ziekenhuis. Bijna vierduizend huisartsen en 85 procent van de ziekenhuizen zijn aangesloten bij de teleconsultatie van TeleMC. Tot voor kort moest de huisarts het teleconsult vanuit zijn praktijk aanvragen.

Dokter op reis

Huisarts R.A. Fonville uit Huissen is een fervent iPhone gebruiker en ontwikkelde zelf de iPhone applicatie 'Dokter op reis'. Fonville is positief over de nieuwste teleconsultatie-ontwikkeling. "Net als de andere teleconsultatiediensten is dit weer een innovatie die mij helpt om de zorg aan mijn patiënten te verbeteren. Het is eigenlijk dubbel werk om na de huisbezoeken mijn patiënteninformatiesysteem bij te moeten werken in mijn praktijk. Nu kan ik direct ter plekke de vraag van de patiënt doorsturen naar de specialist als ik het zelf niet zeker weet." (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

AriënsZorgpalet zet iPads in
Gebruik iPad in zorg kan volgens experts nog beter
Japanse artsen gebruiken iPad tijdens operatie

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    medisch specialist

    Onmiddelijk mee stoppen.
    Levert geen drol op.
    Zorgverzekeraars en overheid willen loon naar werken: prima: geen telefoontjes, SMSjes en emailtjes meer, iedereen op de poli komen! Klink man, you will see what happens!

Of registreer u om te kunnen reageren.