Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Europa is leider in e-health'

Europa is leider op het gebied van e-health, zo luidt de conclusie van een rapport van de Europese Commissie. Het onderzoek werd uitgevoerd door Empirica.
'Europa is leider in e-health'

Zo goed als alle leden van de EU zijn begonnen met e-health of beginnen binnenkort met een systeem om patiëntendossiers toegankelijk te maken voor zorgprofessionals. Toch gebruiken slechts twee landen, Zweden en Groot Brittanië, de patiëntendossiers regelmatig. Achttien landen zijn bezig het EPD in te voeren en vijf zijn in de implementatiefase.

Telemedicine

Telemedicine staat op de agenda in 27 landen. De Noord-Europese landen hebben de meest wijdverspreide telemedicine op nationaal niveau. Alle uitkomsten van het onderzoek worden volgende maand gepubliceerd. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Vergelijkingssite voor e-health gelanceerd
Microsoft reikt Health Partner Awards 2010 uit

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.