Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Markt apotheekautomatiseringssystemen groeit

De markt van apotheekautomatiseringgsystemen kent een enorme groeispurt. Uit een analyse van Frost & Sullivan blijkt dat de omzet in 2009 151,4 miljoen dollar was. Het onderzoeksbureau raamt dat dit in 2016 260,2 miljoen dollar zal zijn.
Markt apotheekautomatiseringssystemen groeit

Tot voor kort hadden apotheken nog geen automatiseringssystemen of alleen een zeer eenvoudig systeem. Het is de bedoeling dat een automatiseringssysteem de wachttijd voor patiënten verkort, de medicijnprijzen verlaagt en medicatiefouten voorkomt. Op dit moment is het probleem nog dat er te veel verschillende systemen zijn. Dit vertraagt de invoering. Standaardisatie zal helpen om het aantal geautomatiseerde apotheken te vergroten. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Communicatiesysteem apotheek kan medicatiefouten opleveren
Kring-apotheek start webshop
Computersysteem apotheek vaak niet veilig

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jerry Raymaakers

    Stelletje idioten. Dit is in de VS.
    Wat moet de lezer nu met dit soort larie?
    En hoe is de situatie in Sudan en Bulgarije?

Of registreer u om te kunnen reageren.