Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Baas Google breekt lans voor interoperabiliteit

Eric Schmidt, CEO van Google, zei tijdens een congres dat de makkelijkste manier om de gezondheidszorg te verbeteren is door ict-systemen interoperabel te maken. Op die manier is het makkelijker om testresultaten en andere zaken te vergelijken met elkaar.
Baas Google breekt lans voor interoperabiliteit

"We zouden veel vooruitgang boeken als we alle ict-systemen nemen waar veel patiëntinformatie in opgeslagen is en die interoperabel te maken", zei Schmidt op de JP Morgan Healthcare Conference. Schmidt voegt hieraan toe dat de grootste drempel van zorgictsystemen is artsen zover te krijgen ermee te werken. Het ideale scenario is volgens Schmidt een patient-centered-outcome system. Als patiënten enthousiast worden over de resultaten van gezondheidszorg dat zij ervoor zorgen dat de gezondheidszorg beter wordt. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Wereldwijde standaarden gaan samenwerken voor grotere interoperabiliteit
Centric begint kenniscentrum voor zorg en interoperabiliteit
Google presenteert upgrade van Google Health

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.