Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Erasmus MC zet Oracle's Exadata in voor DNA-onderzoek

Het Erasmus MC in Rotterdam gaat Oracle's Exadata inzetten voor het opslaan en analyseren van DNA-variatiegegevens. Het universitair medisch centrum beperkt daarmee de benodigde opslagruimte voor de enorme hoeveelheden data aanzienlijk en query-responstijden van twaalf minuten worden met Exadata teruggebracht naar enkele seconden.
Erasmus MC zet Oracle's Exadata in voor DNA-onderzoek

In de nabije toekomst bestaat de kans dat ziekenhuizen DNA-data beschikbaar moeten houden zolang de patiënt in leven is. DNA sequencing technologie zal vooral ingezet gaan worden in erfelijkheidsonderzoek en kankerdiagnostiek. Momenteel onderzoeken de wetenschappers de mogelijkheden de compressie te optimaliseren. Daarmee is het mogelijk om meer patiëntengegevens op te slaan en worden de query-responstijden versneld voor de genoom-variatieanalyse. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Dell en Intel ondersteunen NeurasBus Erasmus MC
Oracle start Oracle Health Sciences Institute
Erasmus Medisch Centrum kiest voor Oracle Single Sign-On

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.