Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgt patiëntenlogistieksysteem van Ricoh

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch opent in april van dit jaar zijn nieuwbouw waarin drie Bossche locaties worden samengevoegd. Dit zeer toekomstgerichte en hypermoderne ziekenhuis gaat ook gebruikmaken van de door Ricoh ontwikkelde toepassing voor patiëntenlogistiek.
Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgt patiëntenlogistieksysteem van Ricoh

Deze toepassing zorgt ervoor dat patiënten beter geïnformeerd worden over zaken als
onverwachte wachttijden op de poli, functieafdeling, bij de bloedprikdienst en radiodiagnostiek.

Patiëntenzuil

In de entree van de nieuwbouw bevindt zich straks de centrale inschrijfbalie waar patiënten een
representatieve JBZ-pas krijgen (vervanger van de ponskaart). Dit is de toegangspoort tot het systeem van patiëntenlogistiek dat als het ware onder het ziekenhuisbezoek ligt. Daarnaast komen er drie zogenaamde gegevenscontrolezuilen waar patiënten zelfstandig de gegevens van hun JBZ-pas kunnen beheren. De pas is de logistieke spil in het verblijf van de patiënt in het ziekenhuis. Eenmaal aangekomen bij de bestemming (poli, functieafdeling, bloedprikdienst of röntgen) meldt de patiënt zich bij de patiëntenaanmeldzuil ter plaatse en verkrijgt na invoering van de JBZ-pas de meest actuele informatie over de wachttijd en wachtruimte. Gastvrouwen staan klaar om hulp te bieden aan patiënten die dat nodig hebben.(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Ricoh meldt meldzuil aan voor Spider Award
Alysis Zorggroep neemt patiëntregistratiezuil van Ricoh in gebruik
Patiëntenlogistiek Gelre ziekenhuizen door Ricoh

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.