Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kroes: Bestrijding cybercrime randvoorwaarde voor EPD

Bestrijding van cybercrime is een van de randvoorwaarden voor het gebruik van het EPD. Dit zegt EU-vicepresident Neelie Kroes in een interview met het Platform voor InformatieBeveiliging (PvIB).
Kroes: Bestrijding cybercrime randvoorwaarde voor EPD

"Een goede EU-aanpak tegen aanvallen van cybercrime is een van de randvoorwaarden voor eHealth", aldus EU-vicepresident Neelie Kroes tegen PVIB. Kroes ziet voordelen voor de behandeling van patiënten bij grensoverschrijdende toepassing van informatie die van levensbelang kan zijn. Zij noemt hierbij de samenwerking van de Europese landen in de epSOS-pilot. Hierbij benadrukt zij dat burgers nieuwe technologieën en internetdiensten alleen zullen gaan gebruiken als zij er vertrouwen in hebben dat hun persoonlijke gegevens, en in het bijzonder gevoelige informatie over hun gezondheid, veilig zijn.

eHealth

"eHealth-systemen maken gebruik van de kracht van ICT om de patiënt meer macht te geven. In het bijzonder kan eHealth zorgen voor betere informatie, zowel voor patiënten als professionals in de gezondheidszorg. Ook kan eHealth goede persoonlijke begeleiding geven. Veilige toegang tot persoonlijke medische gegevens kan enorm helpen bij behoefte aan medische interventie", zegt Kroes.

"Burgers zullen alleen gebruikmaken van nieuwe technologieën en e-services als ze erop vertrouwen dat hun persoonlijke gegevens, met name medische gegevens veilig zijn. Er moet wetgeving komen waarin beveiliging en privacy geregeld wordt", vertelt Neelie Kroes. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Neelie Kroes sluit e-healthovereenkomst met de VS
Neelie Kroes over e-health: ‘Ontwikkel Europees systeem voor datauitwisseling’

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Joseph

    Wat een open deuren allemaal. Goed evenwel, dat mevrouw Kroes het weer eens zegt. Reken maar niet op wet- en regelgeving, want daar kunnen wij nog een eeuwigheid op wachten. eHealth wacht niet, dat gebeurt gewoon.

Of registreer u om te kunnen reageren.