Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NPCF: Kabinet moet EPD niet in ijskast zetten

De NPCF wil dat ziekenhuizen en patiënten samen werken aan de patiëntveiligheid. Dat schrijft directeur Wilna Wind in Het Financieele Dagblad. Een van de middelen voor patiëntveiligheid is volgens de NPCF dat de patiënt eenvoudig bij zijn medische gegevens kan. "Dit biedt de patiënt de mogelijkheid om veel meer betrokken te blijven bij de behandeling en de artsen te helpen als dat nodig is."
NPCF: Kabinet moet EPD niet in ijskast zetten

"Dan is het wel zaak dat de minister van VWS de regie pakt. Om te beginnen door de toegang voor patiënten te regelen", schrijft Wind. "Maar de overheid moet ook de energie en kennis van het zorgveld, patiënten en de markt benutten om e-Health daadwerkelijk vorm en inhoud te geven. Daarbij moet niet het uitwisselen van data centraal staan, maar de rollen die verschillende zorgverleners en de patiënt in het zorgproces hebben."

EPD

"Dinsdag 7 december organiseerden wij het congres 'Met toetsenbord en muis zelf je zorg regelen'. Een grote meerderheid van de congresbezoekers gaf in een stemming aan dat er één portaal moet komen, waar patiënten met welke aandoening dan ook terechtkunnen. Dit portaal moet elke patiënt toegang geven tot onder andere gerichte informatie, hulp en advies en inzage in het eigen dossier. Met deze vurige wens en de urgentie om het aantal doden door medische fouten omlaag te brengen, moet het toch mogelijk zijn om het stof van het EPD-dossier te blazen en met politiek, zorgveld en patiënt te gaan werken aan zo'n portaal", aldus NPCF-directeur Wind. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

NPCF wil snellere invoering landelijk EPD
NPCF: Ontwikkeling e-health gaat te traag
NPCF en CG-Raad willen fuseren

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Theo.v.Hoogenvest

    Ik vind dat het te makkelijk word voor de arbo om je na te treken en kom dan als diabetis om gen werk meer te krijgen

Of registreer u om te kunnen reageren.