Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Slotervaart start met sociaal platform Drimpy

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis start met Drimpy, een sociaal platform voor de patiënt.
Slotervaart start met sociaal platform Drimpy

Patiënten kunnen via het platform hun eigen dossier bijhouden en daarover met artsen digitaal overleggen. Familie en hulpverleners kunnen via een medische webpagina meekijken in het beveiligde dossier als de patiënt het wil, om medicijngebruik en ingrepen via een dagboek te volgen.

Serieuzer

“Mensen willen en kunnen hun gezondheid beter regelen”, stelt oprichter Arnold Breukhoven in een interview met de Telegraaf. “Zelf meebepalen helpt je sneller genezen en patiënten gaan serieuzer met de informatie om.” Op de website van Drimpy kunnen patiënten onder andere dagelijks hun bloeddruk en hartslag noteren. “Artsen krijgen, anders dan bij een eenmalige controle, een betrouwbaarder beeld.”

Regisseursrol voor patiënt

Aysel Erbudak, bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, stelt dat later alle mogelijke vormen van informatie via Drimpy beschikbaar moeten komen. Hierbij wordt de patiënt regisseur over welke informatie hij deelt met de personen uit zijn netwerk. Tijdens een interview met Medisch Contact zegt zij verder dat het gebruik van sociale media de toekomst is voor ziekenhuizen. Wat haar betreft moet de rol van regisseur over de zorg veel meer bij de patiënt komen te liggen in plaats van bij het ziekenhuis of de zorgverzekeraar.

Privacy

“Familie, vrienden of medepatiënten die meekijken, zorgen ervoor dat het herstel sneller gaat”, stelt Breukhoven. Daarvoor moeten zij, net als medici, verplegers en mantelzorgers, eerst toegelaten worden tot de vriendenkring en daarna afzonderlijk toegelaten worden. “We volgen wie waar kijkt in het dossier, zodat zorgbedrijven en farmaceutische concerns en verzekeraars nooit toegang krijgen en de privacy van de patiënt hierdoor gewaarborgd blijft. Dit gaat volgens een geautomatiseerd systeem zonder dat wij als Drimpy de patiëntgegevens hoeven in te zien.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Slotervaartziekenhuis kiest voor ChipSoft
Nieuwe planningssoftware voor Slotervaartziekenhuis

Foto

 • Het platform Drimpy (voorzien van gefingeerde namen)

  Het platform Drimpy (voorzien van gefingeerde namen)

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Dokter Bernard

  Ook intressant voor Erbudak het programma Firempy.Digitaal en direct je medewerker ontslaan.

 • no-profile-image

  Theo

  Misschien is de aankoop van Crimpy ook voor Erbudak het overwegen waard.In Crimpy kun je zelf je criminele dossier vastleggen.Handig voor je advocaat ; je crimineel verleden via de digitale snelweg direct bij de hand.

Of registreer u om te kunnen reageren.