Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

App helpt Parkinsonpatiënten met oefeningen

De ‘Parkinson Home Exercises’ voor iPhone en iPad helpt patiënten bij hun bewegingsproblemen met oefeningen en bewegingsadviezen. De app is ontwikkeld door docenten van het landelijke Parkinsonnet in samenwerking met de Stichting Gezondheid en Beweging en bevat meer dan vijftig instructies op video en in tekst.
App helpt Parkinsonpatiënten met oefeningen

De app helpt Parkinsonpatiënten bij bewegingen die in het dagelijks leven problemen opleveren. Denk hierbij aan het lopen, de houding, opstaan uit een stoel, in en uit bed gaan en draaien in bed. Maar ook het evenwicht, lenigheid, conditie en het ontspannen van het lichaam komen in de app aan bod. Verder heeft het programma ook een ingebouwde metronoom met geluid en trilling die ter ondersteuning dient bij ritmische bewegingen, zoals lopen.

De oefeningen in de app zijn samengesteld op basis van resultaten van wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise. De gerichte oefeningen en adviezen binnen bovengenoemde behandeldomeinen worden ook in behandelrichtlijnen aanbevolen bij de fysiotherapeutische behandeling van Parkinsonpatiënten. (ICTzorg)

Lees ook:

Friese Duim voor smartphone-app Medalert
Snelle komst ambulance met app
iPhone app voor bevordering therapietrouw

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  frank.oost.tim@hetnet.nl

  Hoi frank,
  In de Zorgvisie Nieuwsbrief trof ik deze info aan over een app dat misschien van nut is voor jou. Maar misschien was je er al van op de hoogte,
  liefs en groet,
  Ria Wams

Of registreer u om te kunnen reageren.