Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Artsen willen betrouwbare websites met medische informatie

Vijfentachtig procent van de artsen vindt dat er behoefte is aan betrouwbare en erkende websites met medische informatie. Dat blijkt uit de gezondheidsbarometer van het Itinera Institute, zo meldt Medical Facts.
Artsen willen betrouwbare websites met medische informatie

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de artsen het huidige onlineaanbod niet betrouwbaar genoeg vinden. Drie van de vier artsen wil een betere informatieverstrekking voor de patiënt.

Informatieoverdracht

Artsen erkennen overigens dat zij de eerste actoren zijn die de nodige informatie moeten overdragen. "Maar ook de verschillende overheidsinstanties en de ziekenfondsen kunnen meer dan hun steentje bijdragen", vertelt onderzoekster Isabelle Martin.

Informeren

Artsen hebben behoefte aan informatie om de patiënt te kunnen informeren Als artsen hun patiënten beter moeten informeren, moeten zij natuurlijk zelf ook correct geïnformeerd worden. "Uit onze enquête blijkt dat dit in het algemeen niet altijd het geval is, als het gaat over de terugbetaling door de sociale zekerheid, zorgtrajecten en alternatieve behandelingen bijvoorbeeld", zegt Martin. "In navolging van de farmaceutische afgevaardigden die regelmatig informatie verschaffen over medicijnen, zou het nuttig kunnen zijn om informatieve functies te creëren
onder de zorgverleners. Het zou dus in zekere zin gaan om de vorming van woordvoerders voor de
openbare overheden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Ziekenhuiswebsites bieden geen ruimte voor interactie
Websites zorgverzekeraars zijn slecht toegankelijk
UMC Utrecht opnieuw beste ziekenhuiswebsite

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  Markus Oei

  Dit probleem is al grotendeels opgelost. Alle Nederlandstalige patiënteninformatie van niet-commerciële gezondheidsorganisaties die voldoen aan objectieve criteria is verzameld op www.BetrouwbareBron.nl Dit houdt in dat bv. alle patiënteninformatie van de huisartsen en specialistenverenigingen, alle patiëntenorgansiaties van de NPCF en CG-raad, overheid en grote non-profitorganisaties via BetrouwbareBron.nl ontsloten is.
  De inhoud is gratis toegankelijk en wordt beheerd door de Stichting BetrouwbareBron en wordt gesteund en werkt samen met bv. de NPCF, KNMP, KWF kankerbestrijding en Nederlandse Hartstichting.

 • no-profile-image

  criet

  Dan zullen ze toch eerst zelf in de spiegel moeten kijken!
  Daar kan ik over mee praten!
  Ze hebben niet voor niets de poort naar de gezondheidszorg wijd opengezet!
  Je kunt ze toch niet alles voorkauwen!?

 • no-profile-image

  Kattekop

  @ hr. Bakkeren: dank u voor www.uw bloedserieus.nl. Goeie site, daar heb je als patiënt wat aan.

 • no-profile-image

  Kattekop

  Is www.medigo.nl bij u bekend?

 • no-profile-image

  Dirk Bakkeren

  Wij ervaren zeker dat het arts en patiënt samen niet altijd lukt om inforamtie over laboratoriumuitslag te bespreken. Op onze publiekswebsite www.uwbloedserieus.nl èn op www.kiesbeter.nl bieden wij patiënten die informatie. Indien er bij patiënten of andere geïnteresseerden vragen restere dan kan men daar direct (gratis) een vraag te stellen aan een laboratoriumspecialist klinische chemie. De website www.uwbloedserieus.nl is door HON (Health On the Net) erkent als website die betrouwbare informatie levert.

Of registreer u om te kunnen reageren.