Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Artsen zijn belangrijkste factor bij gebruik EPD

Steeds meer artsen maken gebruik van e-health, EPD's en andere digitale middelen om hun vak uit te oefenen. Dat blijkt uit het vierde online onderzoek van Imprivata naar trends in de zorgICT onder ICT-afdelingen van ziekenhuizen in Noord-Amerika.
Artsen zijn belangrijkste factor bij gebruik EPD

"De productiviteit van artsen in ziekenhuizen wordt vergroot door technologieën die de workflow van de arts optimaliseren en tegelijkertijd de privacy van de patiënt beschermen", zo schrijft Imprivata.

Goedkeuring arts

De goedkeuring van de arts is volgens Imprivata cruciaal om een goed gebruik van het EPD te bewerkstelligen. Volgens 53 procent van de EPD-leveranciers is de moeilijke stap in het implementeren van een EPD het overtuigen van de artsen. De tijd die het kost om een EPD te raadplegen, is volgens de leveranciers daarin een belangrijke factor. Ook de algemene patiënttevredenheid is voor artsen belangrijk. ICT-afdelingen die de wensen van artsen in acht nemen, slagen er veel sneller in om een EPD te implementeren.

Mobiele apparaten

Artsen vertrouwen steeds meer op mobiele apparaten in hun dagelijkse routines. 65 procent van de ICT-afdelingen van ziekenhuizen willen dan ook in 2012 hun artsen van mobiele apparaten voorzien. Het belangrijkste vinden ze om de privacy van de patiënt te bewaken. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Britse patiënten kijken EPD niet in
Ondanks bankroet ict-bedrijf blijven EPD's werken
Voorlopige gunning EPD-aanbesteding ggz bekendgemaakt

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Woudstra

    Voor een succesvolle impelementatie is het belang van betrokkenheid zo groot dat artsen de implementatie zouden moeten leiden. En is het belang voor de organsatie zo groot dat artsen eindeverantwoordelijk zouden moeten zijn voor het resultaat.

Of registreer u om te kunnen reageren.