Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

UNIT4 Cura klaar voor AWBZ-declaratie

UNIT4 heeft zijn zorginformatiesysteem gereed heeft gemaakt voor de AWBZ-declaratie. De eerste instellingen die met UNIT4 Cura werken, hebben de nieuwe declaratiestandaard succesvol in gebruik genomen. Dat meldt diginu.nl.
UNIT4 Cura klaar voor AWBZ-declaratie

Zorginstellingen kregen met ingang van januari 2011 te maken met een nieuwe manier van het registreren van zorg en het indienen van declaraties. Dit betekent dat de zorgprestaties op cliëntniveau moeten worden geregistreerd en achteraf gedeclareerd bij het zorgkantoor via een AW319 bericht. Bovendien heeft de nieuwe declaratiestandaard invloed op de zorgsystemen die instellingen gebruiken. UNIT4 heeft alles in het werk gesteld om UNIT4 Cura gereed te maken voor deze ingrijpende verandering voor zorginstellingen.

Training

Om gebruikers snel met de nieuwe declaratiestandaard om te leren gaan, verzorgt UNIT4 trainingen. Daarbij worden de achtergrond van de ABWZ-declaratie en hoe het declaratieproces in zijn werk gaat uitvoerig besproken. Ook de inrichtingsstappen komen ter sprake, evenals een uitleg hoe AW319 berichten zijn aan te maken in de productieomgeving van UNIT4 Cura. Daarnaast is er een AW319 Factureerdag georganiseerd waarbij zorginstellingen hun aangemaakte AW319 berichten succesvol hebben verstuurd naar Vecozo, het internetportaal voor communicatie tussen zorgaanbieders en het zorgkantoor. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Amarant kiest Unit 4 Cura als ECD
Drie zorginstellingen kiezen voor UNIT4 Cura Zorgmonitor
SEIN schaft ECD van UNIT4 Cura aan

Annelies Vermeulen

2 reacties

  • no-profile-image

    José Vrielink

    Dus u schrijft alles maar klakkeloos over wat u aan persberichten ontvangt?


  • no-profile-image

    Een andere leverancier

    Jokkebrokken zijn het bij Unit4. Zie verder onderstaande link, open de implementatiemonitor van Vektis en ze staan nog niet eens op groen! In het overzicht "Status Ketentest" heb ik een filter op de "OKjes" geplaatst en dan zie je dat er 9 combinaties op OK staan ... Unit4 komt hier helemaal nog niet op voor! Lijstje is van 11 februari ... http://www.vektis.nl/index.php/elektronisch-declareren.

Of registreer u om te kunnen reageren.