Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Eerste Kamer stemt op 5 april over EPD

Op 5 april stemt de Eerste Kamer over de invoering van het EPD.
Eerste Kamer stemt op 5 april over EPD

De Eerste Kamer is geen voorstander van het EPD. Afgelopen dinsdag kwam minister Schippers van Volksgezondheid de Eerste Kamer tegemoet door voor te stellen om alleen de gegevens over geneesmiddelen opvraagbaar te maken. Ook wilde ze de dossiers van waarnemend huisartsen uit het EPD houden. Verder komt er alleen een EPD als de patiënt daarvoor uitdrukkelijk toestemming geeft. De concessies mochten echter niet baten. Op 5 april stemt de Eerste Kamer over het EPD. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Schippers overtuigt Eerste Kamer niet van nut EPD
Kroes waarschuwt voor gevolgen afwijzen EPD
Schippers past EPD aan voor Eerste Kamer

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.