Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

KNMG pleit voor EPD in brief Eerste Kamer

De KNMG heeft de Eerste Kamer een brief gestuurd waarin de artsenfederatie pleit voor de invoering van het landelijk EPD.
KNMG pleit voor EPD in brief Eerste Kamer

De KNMG pleit er voor niet uit het oog te verliezen waar het EPD uiteindelijk voor in het leven geroepen is: namelijk het verbeteren van de kwaliteit, efficiëntie en (patiënt)veiligheid van de zorg. "Het wetstraject loopt al heel lang, waardoor niet iedereen meer het grote belang van de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens op het netvlies heeft staan", schrijft de KNMG in de brief.

"Een veilige en bruikbare infrastructuur, waar alle zorgverleners voor zowel regionale als landelijke uitwisseling gebruik van kunnen maken, is bijzonder belangrijk voor alle betrokkenen. Het LSP moet niet alleen geschikt zijn voor het ophalen maar ook voor het verzenden van gegevens, want dat is waar het om draait bij de regionale en lokale uitwisseling van gegevens. Die regionale gegevensuitwisseling is van vitaal belang voor de dagelijkse zorg. De noodzaak tot landelijke beschikbaarheid van gegevens is qua omvang veel bescheidener en betreft met name het ophalen van gegevens in acute en spoedsituaties." (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

VPHuisartsen pleit tegen landelijk EPD
Afwijzing EPD door Eerste Kamer gemiste kans voor patiënt
NPCF en CG-raad vechten voor EPD
EPD lijkt te sneuvelen in Eerste Kamer

Annelies Vermeulen

3 reacties

 • no-profile-image

  Verbijsterde lezer

  Wat is er met Zorgvisie aan de hand? U schrijft iets op wat 100% het tegenovergestelde is. Door wie laat Zorgvisie zich manipuleren?
  En waarom staat er geen naam van de auteur onder?

 • no-profile-image

  W.J.Jongejan, huisarts n.p.

  Zeldzaam, wat een geval van journalistiek onbenul( of bewust misleiding?)om de brief van de KNMG op deze manier in het nieuws te brengen. Het lijkt erop of de schrijver dezes niet kan lezen dat de KNMG kiest voor een bottom-up benadering en stelt o.a. dat het L-EPD met het LSP geen doel maar slechts een middel zou moeten zijn. Diep triest. Aangezien het debat morgen al is vraag ik me af of hier niet sprake is van een bewuste slip of the pen omdat de tijd te kort is om te corrigeren voor het debat.

 • no-profile-image

  Evert van Looij

  Allemachtig. U bent helemaal abuis. De KNMG pleit juist voor stopzetting van de EPD-wet. Wie betaalt u voor deze verdraaide werkelijkheid? Wat een dit flutjournalistiek.
  Schande!

Of registreer u om te kunnen reageren.