Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Thebe Thuiszorg ontwikkelt Safe City app

Met de SafeCity app combineren gemeente Tilburg, Thebe Thuiszorg en initiatiefnemer Respond BV veiligheid met technologie. Via een mobiele telefoon staan mensen in contact met een meldkamer en bij onveilige situaties hebben ze hulp achter de hand.
Thebe Thuiszorg ontwikkelt Safe City app

In de loop van 2011 is deze gratis applicatie voor mobiele telefoons beschikbaar voor alle inwoners van Tilburg. Momenteel maakt zorgorganisatie Thebe al gebruik van SafeCity. De app is te gebruiken in onveilige situaties op straat of in het werk. Bijvoorbeeld wanneer iemand getuige is van agressie op straat en zich hierbij onveilig voelt. Eén druk op de knop en medewerkers van een
meldkamer kijken en luisteren live mee. Met gps zien ze ook meteen waar het incident zich afspeelt. De meldkamer geeft via een chatbox instructies en bekijkt of hulpdiensten ingezet moeten worden. SafeCity is de komende tijd beschikbaar voor mensen met een publieke taak. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zozijn neemt Begroting Applicatie van Inforay in gebruik
Bijzonder Welkom lanceert gratis app voor iPhone
App arts in opleiding nummer 1 neurologische apps

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.