Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

UVIT biedt e-health aan in standaardpakket

Een aantal verzekeraars van de UVIT-samenwerking biedt sinds 1 maart een e-health-programma aan in het standaardpakket. Dat meldt Medisch Contact.
UVIT biedt e-health aan in standaardpakket

Met de zogenoemde ‘Moodlifter’ krijgen mensen met somberheidsklachten in vijf sessies voorlichting en opdrachten. Het internetprogramma is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en kost normaal 69,95 euro. Producent is Innohealth, die ook het programma ‘Beating the blues’ maakt voor zwaardere klachten.

Moodfilter

Het ontbreken van vergoeding door verzekeraars is nu vaak een struikelblok bij grootschalige implementatie van e-health, bleek uit een rondgang langs deskundigen door Medisch Contact. Zorgverzekeraars vergoeden bestaande werkwijzen nog steeds, ook al kan het efficiënter met ICT, waardoor de prikkel ontbreekt om over te stappen. De Moodlifter vervangt een deel van de reguliere zorg, volgens woordvoerder Dennis Verschuren van VGZ: "Er is direct hulp, dus geen wachtlijsten en je kunt zelfstandig aan de slag zonder therapeut en zonder verwijzing van de huisarts." (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

E-health goed voor gezondheid arme mensen
Brits e-healthproject leidt tot 86 procent minder ziekenhuisbezoeken
Minister Schippers gaat e-health stimuleren

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.