Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verenigingen schrijven Eerste Kamer over behoud LSP

Verschillende belangen- en patiëntengroepen hebben gezamenlijk een brief aan de Eerste Kamer geschreven om de Kamer op te roepen niet de landelijke infrastructuur te blokkeren en de noodzakelijke ondersteuning in stand te houden.
Verenigingen schrijven Eerste Kamer over behoud LSP

De brief is ondertekend door NVZ vereniging van ziekenhuizen, KNMG, NVZA (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers), apothekers uit de regio Amsterdam, VHN (Vereniging Huisartsenposten Nederland), NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, NPCF en de Chronisch zieken en gehandicaptenraad.

LSP

Vooralsnog loopt de elektronische uitwisseling van medische gegevens niet via het LSP. Volgens de organisaties is er wel een dergelijke standaard nodig. "Een landelijke infrastructuur en landelijke standaarden zijn noodzakelijk om te komen tot betere en adequatere berichtenuitwisseling. Het zal uiteindelijk voor ons niet mogelijk zijn om meerdere infrastructuren te ontwikkelen en te onderhouden."

Vrijwillige deelname

Volgens de schrijvers zijn de regionale EPD's een goed uitgangspunt voor een systeem met landelijke dekking. De verplichte deelname aan het EPD is volgens de schrijvers niet noodzakelijk. "Succesvolle, zorgverbeterende ontwikkelingen kunnen ook via vrijwillige deelname een implementatiegraad van 100 procent krijgen." (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Schippers past EPD aan voor Eerste Kamer
KNMG pleit voor EPD in brief Eerste Kamer
EPD lijkt te sneuvelen in Eerste Kamer

Annelies Vermeulen

2 reacties

  • no-profile-image

    Aldert

    Het enige wat echt noodzakelijk is voor de 2e lijn is inzage in de actuele medicatie. Als huisartsen een volledige verwijsbrief sturen met de medicatielijst of patienten een medicijnpaspoort bij zich dragen is een groot deel van dit probleem verholpen.

  • no-profile-image

    AllCare4IT

    Hopelijk luisteren nu ook deze politici eens naar het veld en durven ze ingenoemen standpunten naar aanleiding van dit soort oproepen te herzien voor een veiliger farmacotherapeutische gezondheidszorg

Of registreer u om te kunnen reageren.