Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgaanbieders brengen gezondheidsapps op de markt

Annelies Vermeulen
Volgens marktonderzoekers gaan aanbieders van zorg gezondheidsapps op de markt brengen. De zorg kan dan zelf het kaf van het koren scheiden, want de kwaliteit van gezondheidsapps is wisselend. Maar een app maken kost veel tijd. Dat meldt Medisch Contact.
Zorgaanbieders brengen gezondheidsapps op de markt

In 2015 heeft een half miljard mensen gezondheidsapps geïnstalleerd op hun smartphone, zo voorspelt het Duitse bureau Research2guidance. De grote webwinkels, zoals de App-store of de Android Market, bieden nu samen 17.000 apps aan op het gebied van gezondheidszorg. Maar dat gaat veranderen, verwachten de Duitse marktonderzoekers. In 2015 koopt de consument geen gezondheidsapps in de app-store, maar in het ziekenhuis, bij de dokter of op zorgwebsites. Sterker nog: dokters gaan apps voorschrijven, als onderdeel van de behandeling. Dat schrijft Medisch Contact.

Zorgverzekeraar VGZ biedt zelf gezondheidsapps aan. De Medicijnen-app herinnert de gebruiker van de smartphone er vanuit zijn broekzak aan wanneer het tijd is om de medicatie in te nemen. De app Pollennieuws maakt gebruik van de dagelijkse pollentellingen en meteorologische gegevens, en informeert met deze combinatie patiënten over het risico op hooikoortsklachten.

Huisarts

Huisarts René Fonville kent de gezondheidsapps, waarmee de gebruiker informatie registreert, zoals bijvoorbeeld bloedglucosewaarden of leefgewoonten. Hij zou deze apps niet snel voorschrijven, ondanks de voorspellingen van het Duitse marktonderzoek. ‘Het is veel handiger als patiënten inzicht hebben in het medisch dossier via de zorgverlener en daar zelf bloedglucosewaarden in bijhouden. Die komen tijdens het consult in het huisartssysteem. Dat heeft zeker meerwaarde.’ (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

App arts in opleiding nummer 1 neurologische apps

‘Health apps in 2015 gedistribueerd via ziekenhuizen’

Thebe Thuiszorg ontwikkelt Safe City app

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.